FAQ

Staat je vraag er niet tussen neen dan contact op via het contact formulier onder aan de pagina of via degeneraal@kos-saxion.nl

De Generaal

Wat is de generaal?
De Generaal is de sociëteit van de studieverenigingen van Saxion Enschede en wordt beheerd door KOSS. De verenigingen en anderen kunnen hier terecht voor hun feesten, borrels en andere evenementen.
Waar is de generaal?
Sociëteit de Generaal is gevestigd net achter de oude markt aan de stadsgravenstraat 41-43 en bestaat uit de beneden verdieping van het pand.

Reserveren

Hoeveel kost het om de generaal te huren?
Voor studieverenigingen, studenten en medewerkers van Saxion is het gebruik van de Generaal gratis. Dit is natuurlijk exclusief de consumpties die worden verbruikt tijdens het evenement.
Hoeveel kost een biertje in de Generaal?
Zie hier de actuele prijslijst.
Hoeveel consumpties moet ik minimaal bij jullie afnemen?
Er is geen minimale hoeveelheid dat moet worden afgenomen. Iedereen, grote of kleine groepen, kunnen bij de Generaal terecht.
Ik wil mijn verjaardag vieren. Kan dit bij jullie?
Nee. Alle activiteiten die plaatsvinden in de Generaal moeten het studentenleven in Enschede bevorderen. Daar valt een verjaardag helaas niet onder. Twijfel je of je evenement hieronder valt, neem dan contact op via degeneraal@kos-saxion.nl
Ik ben geen student van Saxion maar ik wil bij jullie een feest geven. Kan dit?
Personen of groepen die niet aan Saxion verbonden zijn betalen een huur van €150,-. Wel geldt dat de activiteit het studentenleven van Enschede moet bevorderen. Twijfel je onder welke groep je valt en of je evenement voldoet, neem dan contact op via degeneraal@kos-saxion.nl
Kan ik ook de bovenverdieping gebruiken?
De bovenverdieping word niet beheerd door KOSS maar door studievereniging Tabula Rasa. Neem contact op met soos@svtabularasa.nl voor meer informatie.
Kan ik de Generaal op dag X reserveren?
Zie hier voor de actuele agenda en het online formulier om een reservering door te geven.
Ik heb gereserveerd, en nu?
Vul minimaal twee weken van te voren het online formulier Evenement Omschrijving in, zodat alle informatie op tijd bij ons binnen is.

NIX18

Mogen er ook <18 jarigen naar binnen?
Je bent als organisatie van de activiteit zelf verantwoordelijk voor de invulling en het toezicht op leeftijdscontrole bij het schenken van alcohol. Wordt er volgens de mening van KOSS niet voldoende gedaan tegen alcohol gebruik bij minderjarigen dan kan KOSS altijd de reservering intrekken of het evenement stoppen. 
Hebben jullie ook een stempel of bandjes die we kunnen gebruiken?
We hebben geen stempel of bandjes die gebruikt kunnen worden, daar moet je als organisatie van het evenement zelf voor zorgen.

Voor het evenement

Ik wil iets veranderen in mijn evenement omschrijving, kan dat nog?
Ja hoor. Vul het online formulier Evenement Omschrijving opnieuw in en dan zullen wij het in de administratie aanpassen. Let op! Wijzigingen in bestellingen moeten twee week voor het evenement bij ons binnen zijn.
Ik wil graag eigen drank meenemen, mag dat?
Nee, helaas.
Ik wil graag een bepaald soort drank schenken, alleen staat deze niet op de prijslijst. Wat nu?
Geef dit aan bij bestellingen in het online formulier Evenement Omschrijving en dan gaan wij kijken of we dit kunnen bestellen. Zo niet, dan kan je toestemming krijgen om dit zelf mee te nemen.
Hoe laat moet ik de sleutels ophalen?
Je kan principe op de dag van het evenement de sleutels ophalen vanaf 14:00 in het KOSS kantoor (F1.06). Maar vaak word er voor de overdracht een andere tijd en plaats afgesproken met de beheerder.
Moet ik echt alle meterstanden op het formulier invullen?
Nee, niets moet, maar wij raden het iedereen aan om te doen. Het tellen van het verbruik is en blijft mensenwerk en ook wij kunnen fouten maken. Wij doen onze eigen telling en jouw formulier is bedoeld voor je eigen administratie. Denk je bij het krijgen van de factuur dat het niet klopt, dan kan je met dit formulier bij ons aankloppen om het te vergelijken. Zonder een juist ingevuld formulier kunnen en doen wij niets om een factuur te wijzigen.

Na het evenement

Mag ik de sleutels ook later inleveren dan 12:00?
In overleg is dit geen probleem. Geef dit wel tijdig aan in verband met eventuele de gebruikers van de volgende dag.

Overige vragen

Uw naam*

Uw email (verplicht)

Onderwerp*

Uw bericht*

Voer de onderstaade code in