Nieuws > Veelal studieverenigingen ontevreden over verkorte hoi-“week” en wijzigingen academiedagen

Wij hebben ondervonden dat veelal studieverenigingen ontevreden zijn dat de HOI-“week” één dag minder lang duurt dan voorgaande jaren. Zoals iedereen wellicht al heeft gelezen komt dit doordat alle locaties gelijk worden getrokken qua dagen.

Bij KOSS kwam hierdoor de reserveringen voor 25 en 26 augustus massaal binnen, de insteek van de reserveringen zijn o.a. “Dan regelen we onze eigen feest wel, een pre-HOI-party!” KOSS gaat kijken of meerdere verenigingen hier ook zo over denken. Wanneer dit zo is dan zal een gezamenlijk feest  in sociëteit “De Generaal” te Stadsgravenstraat in Enschede niet uitgesloten worden.

Over de academiedagen heerst er vooral onbegrip dat het geheel studie gerelateerd moet zijn. Een studievereniging meldde ons dat de academiedagen een uitstekend moment is om leden te werven, hier moet de studievereniging zich dan ook van beide kanten laten zien. Zo geef je eerstejaarsstudenten een beter beeld en worden zij eerder lid.

“Waarom gaan we sleutelen aan een geslaagde drie daagse HOI in Enschede, als dit elk jaar een succes is en aansluit op de academiedagen”

KOSS vindt de initiatieven van studieverenigingen te Enschede goed, wij begrijpen dat een goed begin zal leiden tot meer actieve leden, hogere ledenaantallen en een goede naam voor zowel Saxion als alle studieverenigingen.

Zo zei Linda Klont, voorzitter van studievereniging Hysteria te Enschede, het volgende hierover: “Wij snappen niet dat de HOI gelijk getrokken moet worden tussen Enschede en Deventer. Het zijn twee verschillende steden die tijdens de introductie niets met elkaar te maken hebben. Waarom gaan we sleutelen aan een geslaagde drie daagse HOI in Enschede, als dit elk jaar een succes is en aansluit op de academiedagen”.