Over KOSS

"Belangenbehartiging, informatievoorziening en stimulering & facilitering studentenactivisme"

Wat is KOSS?

KOSS staat voor Koepel Overleg Studenten Saxion. KOSS is het koepelorgaan voor alle studieverenigingen van Saxion Hogeschool. Als koepelorgaan is KOSS in de basis een belangenbehartiger. KOSS realiseert deze belangenbehartigingstaak door volgende statutaire doelen van de vereniging:

Belangenbehartiging, informatievoorziening, activismestimulering & facilitering.

KOSS is in 2011 opgericht met als doel om de studievrenigingen binnen Saxion samen te brengen onder één vereniging om zo samen sterker te staan. KOSS zet zich in voor de belangen van de studenten en de studieverenigingen van Saxion om namens hen op te treden naar Saxion. 

Belangenbehartiging

KOSS verzorgt de gezamenlijke lobby voor alle studieverenigingen die bij KOSS zijn aangesloten. Deze lobby is voor de gezamenlijke belangen die de studieverenigingen hebben. KOSS behartigt de belangen van de studieverenigingen en tracht op deze manier het beste voor haar leden te krijgen.  

Informatievoorziening

KOSS zorgt er voor dat relevante informatie gedeeld wordt met haar leden en update haar leden regelmatig over haar lobby naar Saxion. KOSS helpt haar leden met informatie om relevante studentenactiviteiten uit te voeren. Op deze manier wil KOSS transparant zijn en haar leden zoveel mogelijk betrekken bij KOSS.

Stimulering en facilitering van studentenactivisme

KOSS stimuleert en faciliteert op verschillende manieren het studentenactivisme binnen Saxion. Heb je een idee of plan dat naar jouw mening voor meerdere studenten interessant is? Weet je niet hoe je het moet uitvoeren of zoek je samenwerking? Dan ben je bij KOSS aan het juiste adres!

Tevens heeft KOSS Hbo Sociëteit “De Generaal” in Enschede in haar beheer. Deze ruimte is voor zowel studieverenigingen, individuele studenten en externe partijen te gebruiken bij reservering. Meer informatie over De Generaal of het reserveren van de sociëteit is te vinden op de pagina van “De Generaal”.

Missie

De missie van KOSS luidt als volgt:

Om binnen Saxion het centrale orgaan voor studentenactivisme te worden voor onze leden door de belangenbehartiging, informatievoorziening, activisme stimulering en facilitering van de gezamenlijke alsmede de individuele Saxion studenten te realiseren.

Visie

De visie van KOSS voor het jaar 2020-2021 luidt als volgt:

De positie van KOSS binnen haar actorennetwerk benutten voor de heropbouw van het
studentenactivisme na de coronacrisis en een financieel gezond systeem ontwikkelen inzake
De Generaal.

Organogram

Bestuursleden:

Bastiaan Masselink – Voorzitter

Sarah Parmesan- Secretaris 

Rob Everts – Penningmeester

Ruben Lipholt – Functionaris Studentklimaat Deventer & Apeldoorn

Geron van den Ham – Functionaris Studentklimaat Enschede

Sven van Efferen – Functionaris Professionalisering

Niki van der Struijf – Sociëteitsbeheerder

Op onze website gebruiken wij Cookies, door hier te klikken gaat u akkoord met onze Privacy verklaring