Informatie KOSS

"Belangenbehartiging - informatievoorziening stimuleren en faciliteren studentenactivisme"

Informatie KOSS

KOSS staat voor Koepel Overleg Studenten Saxion. KOSS brengt studieverenigingen en studenten samen.

Als koepelorgaan zijn we in basis een belangenbehartiger. We realiseren deze belangenbehartigingstaak door drie hoofdactiviteiten:

“We staan voor de drieslag: Lobby, Informatievoorziening en stimulering/facilitering van Studentenactivisme”

KOSS is in 2011 opgericht om voor de belangen van studenten en studieverenigingen op te treden naar Saxion. De vereniging heeft als doelen belangenbehartiging, Informatievoorziening, Activisme Stimulering en Facilitering voor de studieverenigingen en de individuele Saxion student.

Lobby

KOSS verzorgt de gezamenlijke lobby voor alle Saxion studieverenigingen bij de aangesloten partijen. Deze lobby is voor de gezamenlijke belangen die de studieverenigingen hebben. KOSS behartigt de belangen van de studieverenigingen en wil het best voor haarleden bereiken.

Informatievoorziening

KOSS zorgt voor relevante informatie en update haar leden over haar lobby taken. Wij helpen onze leden met informatie om relevante studentenactiviteiten uit te voeren. Op deze manier willen wij transparant zijn en onze leden zoveel mogelijk betrekken bij KOSS.

Stimulering en facilitering van studentenactivisme

KOSS stimuleert en faciliteert op verschillende manieren het studentenactivisme binnen Saxion. Heb je een idee of plan dat naar jouw mening voor meerdere studenten interessant is? Weet je niet hoe je het moet uitvoeren of zoek je samenwerking? Dan ben je bij KOSS aan het juiste adres!

Tevens heeft KOSS Sociëteit “De Generaal” in beheer. Deze ruimte is voor zowel studieverenigingen, individuele studenten en externe partijen te gebruiken bij reservering. Als aangesloten vereniging zal geen huur gerekend worden en moet er enkel betaald worden voor de afgenomen consumpties. Meer informatie over het reserveren en over de huurvoorwaarden van onze sociëteit is te vinden op de volgende pagina “De Generaal”.

MISSIE

De missie van KOSS voor het jaar 2020-2021 luidt als volgt:

 

Om binnen Saxion het centrale orgaan voor studentenactivisme te worden voor onze leden door de belangenbehartiging, informatievoorziening, activisme stimulering en facilitering van de gezamenlijke alsmede de individuele Saxion studenten te realiseren.

VISIE

De visie van KOSS voor het jaar 2020-2021 luidt als volgt:

 

Om onze leden zich te laten ontwikkelen buiten hun opleiding en bestuursjaar om.

Organogram

Bestuursleden:

Arank de Bruin – Voorzitter 

 

Floor Mannaart – Secretaris 

 

Rick van Dijk – Penningmeester

 

Huib Gort – Kandidaat Sociëteitsbeheerder

Op onze website gebruiken wij Cookies, door hier te klikken gaat u akkoord met onze Privacy verklaring