Studieverengingen

Welkom op de studieverenigingenpagina van KOSS. Hieronder zijn alle studieverenigingen weergeven welke lid zijn bij KOSS. De verenigingen zijn op alfabetische volgorde gerangschikt.

Archimedes

SV Archimedes is de studievereniging voor de studenten van de opleidingen Werktuigbouwkunde, Industrieel Product Ontwerpen, Chemische Technologie en Mechatronica aan het Saxion te Enschede. SV Archimedes bestaat sinds 2 februari 2011 en telt ruim 800 leden.
Studievereniging Cementi

CEMENTi

CEMENTi is sinds 2002 de studievereniging van de Academie Bestuur en Recht (BRR) van Saxion Hogeschool. We organiseren allerlei interessante en gezellige activiteiten zoals borrels, excursies en feesten. Befaamd zijn bijvoorbeeld de ME-oefeningen waaraan we deelnemen. Hiervoor is altijd veel animo.
Studievereniging-Connect-ter-zake

ConnecTTerzake

ConnecTTerzake is de grootste studievereniging van de academie Business Building & Technology (BBT). We richten ons op de studies Bouwtechnische Bedrijfskunde, Small Business & Retail Management en Technische Bedrijfskunde. We organiseren activiteiten zoals borrels, workshops, excursies en feesten. Tevens gaan we elk jaar op studiereis.
Studievereniging-Construct

Construct

Construct is één van de studieverenigingen van de technische opleidingen van de Hogeschool Saxion te Enschede. Onder de vereniging vallen de bacheloropleidingen Bouwkunde en Civiele Techniek. Deze studies zijn onderdeel van de academie Business, Building & Technology binnen Saxion. Sinds 2010 organiseert Construct activiteiten in samenwerking met bedrijven zoals: bedrijfsbezoeken, excursies en gastcolleges. Verder organiseert Construct sociale activiteiten buiten de studie om een betere band te creëren tussen de studenten en de academie. Construct zorgt voor een leerzame en leuke studententijd.
Studievereniging-DAS

DAS

De Deventer Archeologie Studievereniging (D.A.S.) is dé studievereniging voor HBO archeologie. Wij zetten ons in om extra activiteiten te organiseren in samenwerking met Saxion. Daaronder vallen lezingen, studie-uren en bijlessen. Natuurlijk organiseren we ook feestelijke evenementen zoals excursies, filmavonden (afwisselend docu’s en entertainment), een buitenlandreis en het grootste feest van de opleiding: het roemruchtige D.A.S. Digs! Voor de eerstejaars hebben wij de fieldschool-bbq, een knallende afsluiter voor het eerste jaar.
Studievereniging-Flex

Flex

Studievereniging Flex is dé studievereniging voor Human Resource Management (HRM) studenten van Hogeschool Saxion te Deventer. De opleiding is te vinden op de Academie Mens en Arbeid (AMA). In 2017 is Flex opgericht door een aantal gemotiveerde studenten en sindsdien is het hard gegaan. Vanaf 13 februari 2018 is Flex een officiële studievereniging van Saxion! Om de studententijd nog leuker en leerzamer te maken organiseert Flex verschillende studie- en vrije-tijd gerelateerde activiteiten. Ook wil Flex haar leden in contact brengen met elkaar, het werkveld en alle innovaties op het gebied van HR.

Studentenvereniging-Humanity

Humanity

Humanity is de studievereniging van de AMA. De opleidingen Human Resource Management (HRM) & International Human Resource Management (IHRM) vallen onder Humanity. We organiseren studiegerelateerde activiteiten zoals excursies, studiereizen, gastcolleges en workshops. Naast studiegerelateerde activiteiten zal er ook tijd voor vermaak zijn, in de vorm van borrels, feesten, HBO feesten en niet-studiegerelateerde activiteiten.
Studievereniging-hysteria

Hysteria

Hysteria is de studievereniging van Verpleegkunde(HBO-V) en Gezondheid & Techniek(G&T). Hysteria staat voor het organiseren van zowel studie- als niet studiegerelateerde activiteiten. En probeert hier naast de studenten ook de docenten bij te betrekken. Van een symposium tot een pubquiz en van een EHBO-cursus tot lasergamen. Hysteria streeft ernaar om samen met studenten een geweldige studententijd te beleven.
Studievereniging-SV.-Ident

IDent

SV IDent is een jonge, snelgroeiende vereniging voor de studieroute Crime Science en de opleiding Forensisch Onderzoek. We organiseren verschillende studiegerelateerde- en niet-studiegerelateerde activiteiten. Te denken valt hierbij aan gastcolleges, excursies een studiereis en ook activiteiten zoals een borrel of barbecue.
Studievereniging-IManage

IManage

IManage is dé internationale studievereniging voor alle drie de opleidingen van de academie MIM. IManage is er voor studenten om saamhorigheid te creëren op de academie. Dit doet de vereniging onder andere door activiteiten zoals gastcolleges, workshops, bedrijfsbezoeken, netwerkborrels en feesten te organiseren.
Studenten-vereniging-Labor

LABor

Voor de LED studies te Deventer, Biologie & Medisch Laboratoriumonderzoek (BML) en Chemie (CH), is LABor sinds juli 2012 de studievereniging. LABor zoekt in haar activiteiten de juiste balans tussen studiegerichte activiteiten en gezelligheidsactiviteiten. Zo heeft LABor gedurende het collegejaar dan ook een gevarieerd aanbod aan activiteiten.
Studievereniging-Link

LiNK

Wij zijn LiNK!

LiNK is de studievereniging van de Academie Creatieve Technologie van Saxion, Enschede. Hieronder vallen studenten van de opleidingen Creative Media and Game Technologies, Media, Informatie en Communicatie en van Fashion and Textile Technologies.

LiNK heeft 10 actieve commissies die veel organiseren; workshops, gastcolleges, feesten, borrels, filmavonden, een introductieweekend en de jaarlijkse studiereis. Ook biedt LiNK haar leden korting op studiemateriaal.

Studievereniging-Oxytoc

Oxytoc

Voor de laboratoriumgerelateerde studies van Saxion te Enschede is er de studievereniging Oxytoc. Hieronder vallen de opleidingen Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek en Chemie, beide van de academie Life Science, Engineering and Design. Wij organiseren studiegerelateerde activiteiten, zoals bedrijfsbezoeken, gastcolleges en het bezoek aan de snijzaal. Daarnaast organiseren wij natuurlijk ook niet-studiegerelateerde activiteiten, onder andere de introductie voor onze nieuwe studenten, themaborrels/-feesten en een avond lasergamen. Oxytoc tilt het studeren op een leuke wijze naar een hoger niveau!
Studievereniging-ProAct

Pro-ACT

Pro-ACT is dé studievereniging van de Academie Creative Technologie aan Saxion Deventer. De vereniging organiseert activiteiten die haar leden een breeder perspectief bieden op de studie en het werkveld. Ook gezelligheidsactiviteiten zoals feesten en avondjes bowlen ontbreken niet in de jaarplanning.
Studievereniging SAMM

SAMM

SAMM is de studievereniging voor de academie mens en maatschappij (AMM). Samen met onze activiteiten commissie organiseren we regelmatig leuke feesten. Wij doen regelmatig mee aan een pub quiz, organiseren themafeesten en noem het maar op. Naast deze feesten worden er ook studie gerelateerde activiteiten georganiseerd zoals bij voorbeeld een uitje naar het werkveld. Hierdoor maken wij het voor onze leden mogelijk dat ze op verschillende gebieden binnen de zorg een kijkje kunnen nemen.
Studievereniging-Syntaxis

Syntaxis

Syntaxis is de studievereniging voor alle ICT-gerelateerde opleidingen verbonden aan de Saxion Hogeschool te Enschede. Syntaxis organiseert allerlei activiteiten voor haar leden waaronder een maandelijkse borrel en tweejaarlijks organiseren wij een LAN-party. Syntaxis organiseert natuurlijk ook studiegerelateerde activiteiten waaronder lunchlezingen gegeven door bedrijven. Twee keer houden wij ook een netwerkborrel die onze leden de mogelijkheid biedt om gemakkelijk in contact te komen met bedrijven voor bijvoorbeeld een stage of afstuderen. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen via de mail of langskomen voor een kop koffie op ons kantoor.
Studievereniging-Tabula-Rasa

Tabula Rasa

Tabula Rasa is dé studievereniging voor de studies Fysiotherapie en Podotherapie. De vereniging organiseert verschillende studiegerelateerde- en gezelligheidsactiviteiten. Wat Tabula onderscheid van de andere studieverenigingen is dat ze haar eigen sociëteit heeft (Stadsgravenstraat 41-43, bovenverdieping). Tabula Rasa is de oudste studievereniging van Saxion en weet daardoor welke activiteiten het beste jouw studententijd een boost geven.
Studievereniging-TP+

TP+

De studievereniging TP+ staat voor Toegepaste Psychologie Plus. De naam is ontstaan uit het idee dat de studievereniging iets extra’s kan bieden aan Toegepaste Psychologiestudenten buiten het curriculum om voor verdieping en verbreding van de studie. Naast vakinhoudelijke momenten binnen het domein van de psychologie, zoals lezingen en workshops, bieden wij ook ontspannende momenten aan, zoals het wekelijkse koffieuurtje en een spelletjes- of karaokeavond. Tijdens onze netwerkborrels kunnen de studenten kennismaken met andere TP-studenten. Ons doel: het verbinden van Toegepaste Psychologie studenten, hun netwerk uitbreiden en hieruit vrienden voor het leven maken. Wij zijn er voor studenten die alles uit hun studie willen halen! Om een beeld te krijgen van onze mooie vereniging verwijzen we je door naar onze site:
Studievereniging-Trias-loci

Trias Loci

Trias Loci is de studievereniging van de opleiding Vastgoed & Makelaardij van Saxion Hogeschool Enschede. De opleiding bestaat sinds 2002. De studievereniging is genoemd naar het belangrijkste binnen de vastgoedwereld: locatie, locatie, locatie, oftewel driemaal locatie.

Sinds 2006 is de vereniging actief met diverse commissies, welke studierelevante activiteiten zoals binnen- en buitenlandexcursies en de bedrijvendag organiseren. Daarnaast draagt de vereniging ook zorg voor feesten en borrels en andere activiteiten zoals een voetbaltoernooi. Het doel van Trias Loci is daarmee enerzijds iets toe te voegen aan de studie en anderzijds het onderlinge contact tussen de studenten te bevorderen.

Studievereniging-SV-Watt

Watt

Studievereniging Watt is de studievereniging voor Technische Natuurkunde, Elektrotechniek, Technische Informatica en Nanotechnologie op het Saxion te Enschede. S.v. Watt heeft als doelen het behartigen van de belangen van de leden; het bevorderen van de interesse in alle onderliggende opleidingen; en het bevorderen van de contacten tussen de studenten. Ook wil de studievereniging leden met andere natuurwetenschappers en de maatschappij in contact brengen. Dit streeft de vereniging sinds de oprichting (13 juni 2005) na. Sindsdien maken leden op een leuke manier kennis met de mogelijkheden die de onderliggende studies tijdens en na de studie biedt. Dit doen wij onder andere door het organiseren van interessante excursies, lezingen en studie-middagen alsmede door het houden van gezellige borrels.

Op onze website gebruiken wij Cookies, door hier te klikken gaat u akkoord met onze Privacy verklaring