Vacature Functionaris Studenklimaat Enschede

Heb jij visie en kijk op het studentenleven in Enschede? Wil jij je tijdens jouw bestuursjaar inzetten om bij te dragen aan het studentenklimaat van deze stad? Als portefeuillehouder studentenklimaat Enschede geef je vorm aan het takenpakket van de functie door breed naar het studentenklimaat te kijken en hier samen met partners een bijdrage aan te leveren. Je zit maandelijks de LRE (Ledenraad Enschede) voor en levert een bijdrage aan het opzetten van feesten en evenementen. Doordat je veel overlegt met alle studieverenigingen leer je het studentenleven van binnenuit heel goed kennen. Je houdt het bestuur van KOSS op de hoogte van alles wat er speelt. Daarnaast heb je regelmatig overleg met werknemers van de dienst Onderwijs & Student Support en onderhoud je het contact met betrokken spelers als de gemeente Enschede, de betrokken studentambtenaar en het CvB.

Wat zijn je werkzaamheden als functionaris Studentklimaat Enschede?

Als functionaris studentklimaat Enschede bij KOSS voer je verschillende taken uit. De taken zijn hieronder weergegeven:

 

 • Je bent voorzitter van de LRE (Ledenraad Enschede);
 • Je zorgt voor naleving van alle afspraken binnen de Kamer Enschede en bent het eerste aanspreekpunt voor alle verenigingen aangaande zaken die daar spelen;
 • Je haakt aan als toezichthouden bij organisatie van de Saxion Introductie in Enschede;
 • Je bent voorzitter van de activiteitencommissie in Enschede en initieert en organiseert daarmee feesten en activiteiten voor bestuurders van studieverenigingen;
 • Je bent voorzitter van de HBO-gala commissie in Enschede en organiseert daarmee het jaarlijkse HBO-gala;
 • Je houdt het bestuur van KOSS op de hoogte van alle zaken aangaande Kamer Enschede;
 • Je onderhoudt het contact met de sportkoepel van de Student Union.
 • Je hebt maandelijks contact met de gemeente en de studentambtenaar van Saxion;
 • Je geeft uitvoering aan verschillende project in het Saxion om het studentklimaat beter te maken voor studieverenigingen en alle studenten van Saxion.

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij zijn op zoek naar iemand met de volgende eigenschappen & competenties:

 

 • Je hebt visie op het studentenleven in Enschede en bent gemotiveerd hier een bijdrage aan te leveren;
 • Je bent een verbinder en bent in staat met verschillende gesprekspartners om tafel te zitten;
 • Je bent initiatiefrijk, ondernemend, overtuigend, je kunt snel schakelen en weet jouw ideeën door jouw doortastendheid tot leven te brengen;
 • Je hebt een netwerk in Enschede of weet dit in korte tijd op te bouwen en hebt kennis van het speelveld van de studie- en studentenverenigingen in de stad;
 • Je vind het leuk om de ledenraden voor te zitten en aanvoerder te zijn van de activiteitencommissie.
 • Je bent actief (geweest) binnen een commissie of bestuur van een studievereniging binnen de Hogeschool Saxion en hebt een goed beeld van de organisatie.

Hoe lang duurt de functie?

De functie duurt in principe twaalf maanden. Wij zijn op zoek naar iemand die vanaf oktober 2022 Functionaris Studentklimaat Enschede wil worden. Daarbij is de functie goed uit te voeren naast een studie.

Vergoeding

Wanneer je een bestuursjaar doet bij KOSS heb je recht op een vergoeding vanuit Saxion. De tegemoetkoming is geregeld vanuit het Reglement Profileringsfonds. Aankomend jaar zal deze vergoeding voor KOSS bestuurders waarschijnlijk tussen de €3400 – €4300 liggen.

Interesse?

Heb jij interesse in deze functie? Stuur dan jouw sollicitatie met motivatiebrief naar bestuur@kos-saxion.nl. Wacht dus niet langer en mis deze kans niet!

Als je nog vragen hebt dan kun je ook hiervoor contact opnemen met ons. Dit kan ook via het e-mail adres bestuur@kos-saxion.nl.

Wanneer je een sollicitatie hebt ingestuurd nemen wij contact met je op om je uit te nodigen voor een gesprek waarin wij de sollicitatie met je bespreken en eventuele verdere vragen kunnen beantwoorden.

Op onze website gebruiken wij Cookies, door hier te klikken gaat u akkoord met onze Privacy verklaring