Vacature Sociëteitsbeheerder KOSS

Vacature sociëteitsbeheerder KOSS

Wat doe je als Sociëteitsbeheerder bij KOSS?

Als sociëteitsbeheer bij KOSS voer je verschillende taken uit. Als eerste ben je als bestuurslid van KOSS aanwezig bij de ALV’s, bestuursvergaderingen en gesprekken met de Raad van Deskundigen.

Verder ben je verantwoordelijk voor de kroeg De Generaal en houd je deze draaiende. Je zorgt dat De Generaal opengaat, bewaak je de voorraad en plaats je bestellingen om de voorraad aan te vullen. Hiervoor werk je samen met de Sociëteitscommissie.

 

Andere belangrijke taken van de Sociëteitsbeheer zijn:

 • Contactpersoon voor huur aanvragen. Studieverenigingen en andere externe partijen kunnen De Generaal afhuren voor activiteiten.
 • Factureren van verhuur in samenwerking met de penningmeester van KOSS.
 • Bewaken voortgang van De Generaal.
 • Contactpersoon voor leveranciers en partners.
 • Kascontrole

 

Naast professionele contacten en taken, zoals hierboven benoemd, ben je natuurlijk ook de baas over een studentenkroeg, dus er komt ook genoeg gezelligheid bij kijken. Samen met de Sociëteitscommissie, waar jij verantwoordelijk voor bent, zul je je ontfermen over de organisatie van hbo-feesten en de soosavonden. Jullie bedenken hier de thema’s voor, verzorgen de promotie (via Facebook, posters, en wie weet nog allerlei andere leuke kanalen, daar ben je vrij in!) en zorgen dat iedereen een topavond heeft. Je zult dus ook aanwezig zijn op deze avonden om toezicht te houden, bijvoorbeeld door aan de deur te controleren, samen met de beveiligers, door rond te lopen door de zaal of door achter de bar iedereen te voorzien van de lekkerste drankjes.

De functie sociëteitsbeheerder is één van de zwaardere bestuursfuncties. Je zult tot vroeg in de ochtend door moeten in de sociëteit en overdag ook met belangrijke zaken bezig zijn. Denk jij dat je dit aan kunt? Ben jij degene die goed overzicht kan houden en er zo voor zorgt dat hbo-sociëteit de Generaal een bruisende studentenkroeg blijft? Kun jij je professioneel opstellen tegenover de grote partners van de Generaal? Ben jij degene die het geen probleem vindt om tot in de vroege uurtjes bezig te zijn? Heb jij genoeg verantwoordelijkheidsgevoel om ervoor te zorgen dat alles goed blijft gaan tijdens de activiteiten in de Generaal?  Dan is deze functie misschien wel wat voor jou!

Heb je ervaring nodig?

Nee, het is zeker geen vereiste om ervaring te hebben het is wel van belang dat je affiniteit met de horeca hebt en het studentenleven. Voordat je begint met de functie zal je eerst ingewerkt worden.

Wat zijn de voordelen?

Wanneer je de functie tot Sociëteitsbeheer wordt bij Koepel Overleg Studenten Saxion levert dit veel voordelen op.

 • Tijdens een bestuursjaar leer je veel op het gebied van organiseren en communiceren. Dit zijn vaardigheden die je de rest van het leven kunt gebruiken;
 • Je leert veel op het gebied van hoe een kroeg werkt en wat hierbij komt kijken.
 • Het staat erg goed op je CV;
 • Je krijgt toegang tot een kantoor in Enschede en Deventer. Hier kun je rustig alle taken uitvoeren en vergaderen.
 • Vanuit Saxion krijg je een vergoeding als bestuurder. Deze vergoeding lag in 2019 – 2020 op € 1400,-;
 • Een bestuursjaar is vooral ook erg leuk en gezellig. Tijdens een bestuursjaar zul je veel nieuwe mensen ontmoeten en daarbij ook nieuwe connecties opbouwen.

Hoelang duurt de functie?

De functie duurt in principe 12 maanden. Daarbij is de functie redelijk goed uit te voeren naast een studie.

Interesse?

We snappen natuurlijk dat je misschien nog vragen hebt naar aanleiding van de vacature of misschien al nieuwsgierig bent geworden.

Je kunt hiervoor contact opnemen met ons. Dit kan via het e-mailadres bestuur@kos-saxion.nl. Voor directe vragen aan de huidige sociëteitsbeheerder kun je ook mailen naar societeitsbeheerder@kos-saxion.nl.

Wanneer je interesse hebt nodigen we je ook graag uit voor een gesprek. Hierbij kunnen we verder toelichten wat KOSS en de functie sociëteitsbeheerder inhoudt.

Wacht dus niet langer en mis deze kans niet!

Op onze website gebruiken wij Cookies, door hier te klikken gaat u akkoord met onze Privacy verklaring