Vacature Voorzitter KOSS

Wil jij het boegbeeld vormen voor komend studiejaar als voorzitter van KOSS? En tijdens het bestuursjaar bij KOSS werken aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling? Je vormt als voorzitter het aanspreekpunt van  KOSS. Je vertegenwoordigt de studieverenigingen van Saxion binnen en buiten de organisatie en werkt aan de belangenbehartiging van studieverenigingen en studenten binnen de Saxion gemeenschap. Komend studiejaar ga je met name aan de slag met het versterken van de positionering en de organisatorische structuur van de koepelvereniging en denkt op hoofdlijnen na over het langetermijnbeleid.

Wat zijn je werkzaamheden als voorzitter?

Als voorzitter bij KOSS voer je verschillende taken uit. De taken zijn hieronder weergegeven:

 

 • Je versterkt het algemene beleid van KOSS op hoofdlijnen;
 • Je bent verantwoordelijk voor de positionering van KOSS binnen Saxion en waarborgt de continuïteit hiervan;
 • Je representeert KOSS in de media;
 • Je coördineert het bestuur en leidt bestuursvergaderingen, Algemene – en Bijzondere Ledenvergaderingen;
 • Je draagt zorg voor een pro-actieve besluitvorming;
 • Je onderhoudt het contact met donateurs, sponsoren en samenwerkingspartners;
 • Je vormt het aanspreekpunt voor de Raad van Commissarissen.

Naar wie zijn wij op zoek? 

Wij zijn op zoek naar iemand met de volgende eigenschappen & competenties:

 

 • Je hebt een visie en ideeën over de lange termijn positionering van KOSS binnen Saxion;
 • Je bent gemotiveerd om samen met het KOSS-bestuur bij te dragen aan een goede belangenbehartiging namens de studieverenigingen binnen Saxion;
 • Je kunt goed samenwerken, zowel binnen jouw eigen bestuur als met externe samenwerkingspartners;
 • Je bent representatief, communicatief vaardig, politiek-bestuur sensitief, assertief en toont leiderschap;
 • Je hebt kennis van het speelveld van de studieverenigingen en de organisatie Saxion of bent geïnteresseerd hierin.  Enige ervaring binnen een commissie of bestuur van een studievereniging is een pré maar niet vereist.

Hoe lang duurt de functie?

De functie duurt in principe twaalf maanden. Wij zijn op zoek naar iemand die vanaf oktober de functie voorzitter op zich wil nemen. Daarbij is de functie goed uit te voeren naast een studie.

Vergoeding 

Wanneer je een bestuursjaar doet bij KOSS heb je recht op een vergoeding vanuit Saxion. De tegemoetkoming is geregeld vanuit het Reglement Profileringsfonds. Aankomend jaar zal deze vergoeding voor KOSS bestuurders waarschijnlijk tussen de €2000 – €2500 liggen.

Interesse?

Heb jij interesse in deze functie? Stuur dan jouw sollicitatie met motivatiebrief naar bestuur@kos-saxion.nl. Wacht dus niet langer en mis deze kans niet!

Als je nog vragen hebt dan kun je ook hiervoor contact opnemen met ons. Dit kan ook via het e-mail adres bestuur@kos-saxion.nl.

Wanneer je een sollicitatie hebt ingestuurd nemen wij contact met je op om je uit te nodigen voor een gesprek waarin wij de sollicitatie met je bespreken en eventuele verdere vragen kunnen beantwoorden. 

Op onze website gebruiken wij Cookies, door hier te klikken gaat u akkoord met onze Privacy verklaring