Vacature Penningmeester KOSS

Ben jij een ster in cijfers en wil jij deze kwaliteiten inzetten als penningmeester van het KOSS-bestuur? Dan ben jij het financiële talent waar we naar op zoek zijn. Als penningmeester van KOSS ben je verantwoordelijk voor al het interne- en externe financiële verkeer van de koepelvereniging. Je stelt een begroting op en bewaakt deze tijdens jouw bestuursjaar. Daarmee heb jij veel invloed op het strategische beleid van de vereniging. Aan het einde van het jaar documenteer je alles in een financieel jaarverslag en tussentijds houd je de financiële administratie bij. Je werkt komend studiejaar in samenspraak met de andere bestuursleden aan de versterking van de positie van KOSS binnen Saxion.

Wat zijn je werkzaamheden als Penningmeester?

Als penningmeester bij KOSS voer je verschillende taken uit voor je functie. De taken zijn hieronder weergeven:

 

 • Je stelt de begroting en het financieel jaarverslag op en houdt de financiële administratie bij;
 • Je waakt over de begroting en hebt een visie op de lange termijn financiën van de vereniging;
 • Je onderhoudt het contact met de kascommissie en assisteert bij de controle van de verenigingsfinanciën;
 • Je keurt de begrotingen van commissies en projecten;
 • Je bent verantwoordelijk voor de inning van contributies en donaties;
 • Je onderhoudt het contact met de Studystore;
 • Je stelt de provisieberekeningen op en keert de provisie van Studystore uit aan de verenigingen;

Naar wie zijn wij op zoek? 

Wij zijn op zoek naar iemand met de volgende eigenschappen & competenties:

 

 • Je bent gemotiveerd om de financiële administratie van KOSS op orde te houden;
 • Je hebt kennis van het bijhouden van financiën, het opstellen van een begroting, het maken van een financieel jaarverslag en bent gemotiveerd deze vaardigheden verder uit te breiden;
 • Je bent nauwgezet, integer, betrouwbaar en kunt goed met geld omgaan;
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, kunt goed het overzicht bewaren en weet grenzen te stellen;
 • Je hebt ervaring op het gebied van het bewaken van de financiën, bijvoorbeeld binnen een bestuur of commissie van een studievereniging binnen Saxion.
 • Je bent actief (geweest) binnen een commissie of bestuur van een studievereniging binnen de Hogeschool Saxion en hebt een goed beeld van de organisatie.

Hoe lang duurt de functie?

De functie duurt in principe 12 maanden. Wij zijn op zoek naar een student die vanaf oktober 2022 de functie penningmeester wil vervullen. Daarbij is de functie goed uit te voeren naast een studie.

Vergoeding

Wanneer je een bestuursjaar doet bij KOSS heb je recht op een vergoeding vanuit Saxion. De tegemoetkoming is geregeld vanuit het Reglement Profileringsfonds. Aankomend jaar zal deze vergoeding voor KOSS bestuurders waarschijnlijk tussen de €3400 – €4300 liggen.

Interesse? 

Heb jij interesse in deze functie? Stuur dan jouw sollicitatie met motivatiebrief naar bestuur@kos-saxion.nl. Wacht dus niet langer en mis deze kans niet!

Als je nog vragen hebt dan kun je ook hiervoor contact opnemen met ons. Dit kan ook via het e-mail adres bestuur@kos-saxion.nl.

Wanneer je een sollicitatie hebt ingestuurd nemen wij contact met je op om je uit te nodigen voor een gesprek waarin wij de sollicitatie met je bespreken en eventuele verdere vragen kunnen beantwoorden.

Op onze website gebruiken wij Cookies, door hier te klikken gaat u akkoord met onze Privacy verklaring